Seniortur til Geiranger/Skageflå

Bris treningssenters seniortur 2016

Onsdag 25. mai arrangerte Bris sin årlige seniortur med totalt 34 spreke seniorer. Av denne spreke gjengen var det spesielt 17 deltakere som hadde lagt ned en ekstra innsats før denne turen. Så tusen takk for innsatsen til de som har deltatt på Bris seniortrening i vinter og vår
 

Årets tur ble lagt til vakre Geiranger. Tradisjonen tro skulle turen ha et tur-mål som man må strekke seg etter. Når man er i Geiranger er det naturlig å strekke seg etter perlen av en fjellgård, Skageflå. At turen var attraktiv fikk vi bevis for når vi åpnet for påmelding også utenfor senior gruppa. I løpet av 2 dager hadde vi fylt en buss med 37 seter!


Når været viste seg fra sin beste side er det få steder som er så spektakulært som Geiranger. Bare bussturen fra Molde til Geiranger er verdt turen. Aukra Auto stilte med sin aller mest hyggelige sjåfør, «Finnemann». Han fraktet oss sikkert fram til Geiranger. På turen inn hadde vi en rast på toppen av Ørne-svingene før Geiranger. Her serverte vi kaffe og sveler. Populært tiltak!


Vi hadde booket plass med båten på forhånd. Så vi gikk stort sett rett ombord i båten når vi ankom Geiranger. En av de morsomme betraktningene var når vi skulle av inne på Skagehola. Det var kommentarene fra turister som så 37 norske pensjonærer som går av båten på «ein plass absolutt ingen kunne tru nokon kunne gå av». Fjellveggen steiler så og si rett opp fra fjorden. Og stien er knapt synlig før du står på den.
Utrolig nok er stien mye mer gå-bar enn man skulle tro fra båten. Den er riktig nok luftig på noen steder. Men med avpasset fart og en vinters trening, klarte alle å komme opp til Skageflå.


Skageflå i perfekt sommervær er et levende postkort. Penere og mer nasjonalromantisk blir det ikke. Vi spiste lunch og koste oss i en time før vi startet på nedturen igjen. Turen ned fra Skageflå er like bratt som turen opp. Men forskjellen er at nå må kroppen bremse farta i stedet for å lage fart. For muskulaturen er det en uvant øvelse, og dermed mye tyngre muskulært. Mange av våre ivrige seniordeltakere var nok glad for timene med styrketrening og balansetrening på turen ned til fjorden. Vi hadde ingen uhell verken opp eller ned fra Skageflå. Det har god trening en stor del av æren for. Jevnlig styrketrening har stor helsegevinst på alle aldersgrupper, men størst helsegevinst hos de eldste. Vi prioriterer derfor styrketrening på seniortreningene.


Turen ble en opplevelse vi vil ta med oss resten av livet. Og vi vil takke alle deltakere for en fin tur, og ha en aktiv og fin sommer.

Med hilsen Bris Treningsenter.

 

 

Share