Trening frem mot våre fjellturer

Trening frem mot våre fjellturer 

Nå er det 4 uker igjen til vi starter med vår første tur som blir en ca 75 km lang sykkeltur på den fine Aursjøvegen som svinger seg opp og ned i et vakkert fjellandskap. Da starter vi innerst i Eikesdalen og ender opp i Sunndalsøra. Etter denne turen skal vi på lange og fine toppturer. Innerdalstårnet, Kongen, Slogen og Romsdalseggen står på planen og vi håper at mange av Bris-medlemmene våre finner frem fjellsko og sekk for å få fine naturopplevelser med oss.

Men før disse eventyrene starter må vi gjøre en innsats på styrke og kondisjonstrening. Turene vi har satt opp i år krever at du er i god form, fordi det er mange høydemeter å gå opp og man skal ha sterke nok kne, hofter og rygg til å komme seg ned igjen noe som er vel så krevende som turen oppover. Vi anbefaler sterkt at du er flink med styrketrening spesielt på lår, rumpe og rygg nå i perioden frem mot disse turene. Styrketreningen fører til at du går med overskudd på turene og ikke føler at alt blir et slit samtidig som du forebygger plager som du eventuelt kan få på tur ned. Mange er veldig flinke til å gå i marka, men får du lurt inn styrketrening i tillegg vil du oppleve en langt sterkere kropp når bakkene blir bratte og lange. Øvelser der du bruker store muskelgrupper er viktig. Da anbefaler vi øvelser som beinpress, lårkrøll, utfall, knebøy, nedtrekk og sittene roing for å nevne noen eksempel. Balansetrening og basistrening på mage og rygg vil også hjelpe deg til å være rustet for fjelltur!

Kondisjonstrening er også viktig selvfølgelig. En enkel oppskrift er å få inn minimum 3 kondisjonsøkter kombinert med styrke i uka fremover. Et eksempel på ei uke er å gå en liten topptur i marka med høy puls og trene 2 økter på Bris med kondisjon og styrke. Det er ikke for sent å gjøre en siste innsats på treningsfronten nå fremover og vi på Bris vil hjelpe deg å sette opp program med de riktige øvelsene frem mot eventyrene.

"Fjellturene er et eksklusivt tilbud for våre medlemmer"

 

Aursjøvegen på sykkel 20.august

Innerdalstårnet 27.august

Kongen 3. september

Slogen 10. september

Romsdalseggen 24. september


 

Vi har egen facebook gruppe som heter "Bris Fjellturer". Meld deg inn her for å se beskrivelse av turene og få informasjon. Påmelding for turene er åpna og du melder deg på i resepsjonen! Her får du også informasjon om turene om du ikke er på Facebook.


 

Share