BrisAktuelt
Publisert:
7
.
10
.
2021

BRIS-Fjelltur BLÅSTOLEN

Årets andre BRIS-Fjelltur går til Blåstolen i Måndalen, lørdag 18/9. Toppen ligger på 1112 moh, og har en lengde på totalt ca. 12 km.

Hvor går turen?

Parker ved ungdomshuset på Raknem. Kryss bilvei og ta opp traktorvei som starter ca. 50m fra parkeringen. Følg vegen til endes, og ta så oppover sti som starter med steintrapp. Etter ca. 150 m kommer en inn på den gamle stien til setrene. Ta til venstre og følg denne stien videre oppover skogen. Stien går først et stykke slakt oppover mot venstre, og deretter opp et bratt parti før terrenget legger seg. Akkurat når terrenget legger seg kommer en til et stikryss merket med Sæbøvatnet til høyre, og Høgsetra rett fram. Ta til høyre og etter et kort stykke kommer en til Ørnebo. Fortsett videre slak utover. Fra Ørnebo runder stien Hellarhaugen i samme høyde. Like før Sæbøvatnet ta opp lia til venstre, kort bratt stykke før en kommer opp til et platå som en følger innover og deretter oppover mot Urhaugen. Passer selve toppen til Urhaugen til venstre og deretter litt ned ei ur til ryggen som leder opp til Blåstolen. Følg deretter den siste ryggen oppover til toppen av Blåstolen. Fra Blåstolen kan en fortsette videre til Trollstolen, eller ta turen ned igjen via Høgsetra.

Vi tar en avgjørelse i løpet av turen om hvorvidt vi velger å gå videre til Trollstolen, og ned stien langs bekken mot sør.

 

Vanskelighetsgrad:

Dette er en tur som krever gode knær, hofter og rygg. Du bør være i god fysisk form, da du skal gå rundt 1000m stigning, og 12 km i luftlinje. Siste halvdel av turen går i steinur. Det er ikke en teknisk krevende topp, og klyveferdigheter kreves ikke.

 

Utstyr:

Vi anbefaler ordentlige fjellsko på turen, og nok klær til all slags vær. Vi vil komme med en mer utfyllende utstyrsliste til alle som har meldt seg på noen dager før turen skal gås. Nok drikke og nok mat er nødvendig, og alle bør ha med sitt eget lille førstehjelps utstyrskit.

 

Påmeldingen er åpen, og kan sendes til post@bris-trening.no, med både navn og mobilnummer. Det har allerede kommet flere påmeldinger. Vi må minimum være 10 deltakere for at turen skal gjennomføres, og maks 30. Førstemann til mølla.

 

PS: Vi ser an værforhold når det nærmer seg, og har backup i at turen kan gjennomføres på søndag i stedet for lørdag, eller evt den påfølgende helga.

 

VI GLEDER OSS TIL NOK EN UFORGLEMMELIG TUR SAMMEN MED DERE!