BrisAktuelt
Publisert:
22
.
9
.
2021

BRIS-Fjelltur KLAUVA

Årets tredje og siste BRIS-Fjelltur går til Klauva i Isfjorden, Lørdag 02/10. Toppen ligger på 1356 moh og har en lengde på ca. 6 km.

Hvor går turen?

Start ved skytebana på Hatlen (stor parkeringsplass). Følg skogsvei fram til andre brua, og deretter god og tydelig sti med T-merking retning Måsvassbu. Fra Vårseterhjellen er det gammel seterveg som først går litt til høyre, og så skrår oppover lia til venstre for Steinberget. Vegen krysser elva på bru like før Loftskarsetra. Fra Loftskarsetra følg sti opp til høyre bak setra (mot Hestebotn). Etter første bakken følg rygg oppover mot venstre mot Skarven, og kryss ura opp mot skaret mellom Skarven og Søre Klauva. Fra skaret følges ryggen opp til toppen av Søre Klauva.Gå ned den bratte nordryggen fra Søre Klauva til skaret mot Klauva, og følg deretter sørryggen opp til toppen av Klauva.

Vanskelighetsgrad:

Dette er en tur som mot slutten går i ur, og som krever gode knær, hofter og rygg. Du bør være i god fysisk form, da du skal gå rundt 1200-1300m stigning, og 6km i luftlinje hver vei. Siste halvdel av turen går i steinur.

Utstyr:

Vi anbefaler ordentlige fjellsko på turen, og nok klær til all slags vær. Vi vil komme med en mer utfyllende utstyrsliste til alle som har meldt seg på noen dager før turen skal gås. Nok drikke og nok mat er nødvendig, og alle bør ha med sitt eget lille førstehjelps utstyrskit.

Påmeldingen er åpen, og kan sendes til post@bris-trening.no, med både navn og mobilnummer. Vi må minimum være 10 deltakere for at turen skal gjennomføres, og maks 30. Førstemann til mølla. Siste mulighet til å delta på årets Bris-fjellturer!

PS: Vi ser an værforhold når det nærmer seg, og har backup i at turen kan gjennomføres på søndag i stedet for lørdag.

VI GLEDER OSS TIL NOK EN UFORGLEMMELIG TUR SAMMEN MED DERE!