BrisAktuelt
Publisert:
27
.
8
.
2021

BRIS-Fjelltur REMMEMSTINDEN

Årets første BRIS-fjelltur går til flotte Remmemstinden i Vestnes kommune. Toppen ligger på 1090 meter over havet, og har en lengde på rundt 10 km.

Remmemstinden (1090 moh) – 28/8-21

Årets første BRIS-fjelltur går til flotte Remmemstinden i Vestnes kommune. Toppen ligger på 1090 meter over havet, og har en lengde på rundt 10 km.

 

Hvor går turen?

Vi parkerer ved skogsveg med avgift fra Remmem i Vestnes.Derfra følger vi skogsvegen til Hellandssetra og deretter stien over Heia. Derfra kan toppen nås fra 4 forskjellige rygger, og på denne turen skal vi gå denNordøstlige ryggen. Denne ryggen er noe luftig og litt klyving må til, og du vil få en god del følelse av luft. Ryggen som skal gås er veldig fin, og det er åpenbart hvor vi skal gå. På toppen vil vi bli møtt av en veldig fin varde som er satt opp av Hagneset Tindebestigerforening. Nedturen vil gå på sør-øst-siden av toppen, slik at det blir gått en «runde». Det er også mulig å gå ned via Brustinden, noe vi vil vurdere underveis. Da blir turen noe lengre. Etter nedstigningen vil vi komme ned på samme sti som vi startet på ved Hellandssetra igjen, før vi beveger oss ned mot parkeringsplassen.

 

Vanskelighetsgrad:

Dette er en tur som krever gode knær, hofter og rygg, og at du er i god fysisk form. Den er lettere enn eksempelvis Kongen, Innerdalstårnet og Bispen som vi har arrangert tidligere, men du bør være fjellvant og ikke ha høydeskrekk. Den byr på litt luftig klyving rett før toppen.

 

Utstyr:

Vi anbefaler ordentlige fjellsko på turen, og nok klær til all slags vær. Vi vil komme med en mer utfyllende utstyrsliste til alle som har meldt seg på noen dager før turen skal gås. Nok drikke og nok mat er nødvendig, og alle bør ha med sitt eget lille førstehjelpsutstyrs-kit.

 

Påmeldingen er åpen, og kan sendes til post@bris-trening.no, med både navn og mobilnummer. Det har allerede kommet noen påmeldinger, og vi må minimum være 10 deltakere for at turen skal gjennomføres, og maks 30. Førstemann til mølla, altså.

 

PS: Vi ser an værforhold når det nærmer seg, og har backup iat turen kan gjennomføres på søndag i stedet for lørdag, eller evt den påfølgende helga.

 

VI GLEDER OSS TIL Å DRA PÅ TUR MED DERE IGJEN! BLI MED :D