BrisAktuelt
Publisert:
10
.
8
.
2023

Fjellturer med BRIS høsten 2023

Bris gjentar suksessen fra tidligere år, og inviterer til fellestur for våre medlemmer i august/september! Vi har satt ukenummer 33 og 35 for disse to fine turene i Hustadvika kommune. For å sikre oss best mulig vær, kommer vi tilbake med ukedag for turene når det nærmer seg. Turene vil arrangeres på ettermiddag.

Galten - uke 33, torsdag 17.august

Turen er satt til torsdag 17.august! Oppmøte på parkeringen på vestsiden av hovedveien, rett før krysset inn mot Malmedalen/Skaret!

Ruteskildring

En flott tur i indre Fræna, rett opp for Malmefjordbotn. Du trenger ikke gå langt opp før du får flott skue mot vest.

Parkering på vestsiden av hovedvei, rett før krysset mot Malmedalen/Skaret. Følg skiltet som viser vei til Galten/Julskardtinden. Det er grei sti hele veien mot toppen. Ikke mange meterne på veien innover, tar du stien som er merket til høyre opp lia. litt bratt første biten opp til "juletreet" og linken til Televerket. Allerede her får du flott utsikt. Herfra er det et populært utsprangsted for paraglidere! Videre grei sti forbi flere vann, til du når platået på toppen. Det er totalt 3 varder på Galten - finest utsikt om du går litt ned mot vest til den fremre varden.

Lengde: ca. 7 km

Stigning: ca. 650 meter

Høyeste punkt: 740 m.o.h

Estimert tidsbruk: 3-4 timer t/rt

Talstadhesten - uke 35

Ruteskildring

Turen opp er lang og til tider bratt, men man får en fantastisk utsikt som belønning for strevet. Det er flott å følge ryggen oppover mot toppen, så snart man kommer over tregrensa.

Man parkerer ved skiltet turparkering, øverst i Hauglia i Elnesvågen. Fra parkeringen er det ca. 10 minutter å gå opp til Haukåssetra. Deretter skiltet videre over elva og opp i skogen mot Talstadhesten. Man følger ryggen videre opp mot toppen. Det er noen luretopper før ryggen smalner og du kommer til selve toppunktet, 913 m.o.h. Fin utsikt fra toppen!

Lengde: ca. 8-9 km

Stigning: ca. 800 meter

Høyeste punkt: 913 m.o.h

Estimert tidsbruk: ca. 5 timer t/rt

Vil du bli med oss?

Vi kommer tilbake med ukedag (man-fre) når det nærmer seg. Påmelding kommer, men du kan allerede nå sikre deg plass ved å sende en mail til elin.kallmyr@bris-trening.no. Ta med deg venner eller familie som også er BRIS-medlem, og bli med på en deilig tur for både kropp og sjel!!