BrisTreningTjenester

HelseSterk (Kommer ila 2024)

HelseSterk er et digitalt oppfølgingskurs som skal hjelpe deg med å ha sterk helse gjennom hele livet, dvs en sterk og funksjonell kropp som håndterer hverdagens utfordringer, samt et hjerte og et sirkulasjonssystem som er friskt og godt. Kommer i løpet av 2024.

Om HelseSterk

HelseSterk er et digitalt oppfølgingskurs som skal hjelpe deg med å ha sterk helse gjennom hele livet, dvs en sterk og funksjonell kropp som håndterer hverdagens utfordringer, samt et hjerte og et sirkulasjonssystem som er friskt og godt.

I all hovedsak skal treningen du utfører gjennom HelseSterk sikre at du tilfredsstiller Helsedirektoratets anbefalinger for fysisk aktivitet og trening fra uke til uke, slik at du får tatt ut majoriteten av helseeffektene som dette gir. Heldigvis er det ikke veldig mye som skal til, og HelseSterk skal bidra til at det blir enklest mulig for deg å lykkes med dette over tid.

Kun 20% av befolkningen i Norge trener regelmessig, det tilsvarer kun 1 av 5. Legg til at rundt 75% av Norges befolkning er inaktive, og at mellom 70 og 80% har en opplevelse av å være kronisk stresset i hverdagen. Da blir det åpenbart at vi står ovenfor enorme samfunnsmessige helseutfordringer.

HelseSterk skal være din forpliktelse og veileder til å bli et unntak fra denne statistikken.

Blant helseeffektene du kan forvente å oppleve ved implementasjon av fysisk aktivitet og trening i hverdagen, finner vi at du lever et lengre og bedre liv. Du får betydelig redusert risiko for sykdommer som hjerteinfarkt, hjerneslag, Diabetes type 2, kreft, depresjon og demens. Du får bedre hukommelse, økt konsentrasjon, oppmerksomhet, blir mer kreativ og ikke minst bedret humør. Blodtrykket senkes, kolesterolnivået reduseres og blodsukkerreguleringen bedres.

Det er ikke rent få helseeffekter å hente, og det er nesten mirakuløst hvordan fysisk aktivitet alene bidrar til alt dette. Hvilke gode grunner har vi egentlig for å la være å etablere gode treningsvaner?

Hva får du i HelseSterk?

Ukentlig treningsprogram (3 økter - 3 nivå)

Ukentlige utfordringer (Hovedsakelig med fokus på mental trening og kosthold)

Kunnskapsbank (Både kunnskap og øvelsesforklaringer)

Ukentlig oppfølging (tilgjengelighet 1t per uke til Q&A)

Motiverende fellesskap i eksklusiv FB-gruppe

Hvem er HelseSterk for?

Deg som ønsker en sterk og funksjonell kropp

Deg som ønsker et friskt hjerte og et godt sirkulasjonssystem (Kondisjon)

Deg som ønsker mer overskudd, mindre stress og økt kognitiv funksjon

Deg som ønsker å lykkes med trening over tid

Deg som ønsker å bli en del av et motiverende fellesskap, og ha det gøy med treningen

Hva du kan forvente å oppnå med HelseSterk?

Du kan forvente å tilfredsstille Helsedirektoratets råd om minst 150 til 300 minutter med fysisk aktivitet hver uke. En anbefaling som samlet sett kan brukes i forebygging og behandling av 30 ulike tilstander og lidelser.

Du kan forvente å vedlikeholde og forbedre muskulatur og kondisjon.

Du kan forvente positive helseeffekter på hjernen, som blant annet medfører økt oppmerksomhet, bedre konsentrasjon og hukommelse, positiv effekt på følelsesregulering og forbedret minne.

Du kan forvente betydelig redusert risiko for skader og plager som skyldes inaktivitet.

Du kan forvente betydelig redusert risiko for livsstilssykdommer, som blant annet hjerteinfarkt, hjerneslag, Diabetes type 2, kreft, depresjon, demens, høyt blodtrykk, høyt kolesterol og høyt blodsukker.

Generelle retningslinjer for treningen i HelseSterk

Når vi trener styrke så bryter vi ned muskulatur, vi river og sliter rett og slett ned muskelfibrene. Det er derfor det både svir, gjør litt vondt og oppleves slitsomt. Når musklene brytes ned, trenger de næring og hvile for å kunne bygge seg opp igjen, sterkere enn før.

For at du skal kunne få best effekt av treningsøktene i HelseSterk har vi noen generelle retningslinjer som du bør følge:

Tren trygt. På den måten unngår du skader og plager.  For å trene trygt, må du ha riktig teknikk.

Ha riktig teknikk. Med riktig teknikk trener du mer effektivt og får mer ut av den treningen du gjør. Lær derfor øvelsene du skal gjøre godt før du drar på trening.

Tren tungt nok. For å få størst utbytte av treningen kan du tenke at du skal ha 2-3 RIR (Repetisjoner i reserve) mot slutten av hver serie. Det betyr at du ved 10 repetisjoner, ikke skal klare 12-13. Husk at riktig teknikk er viktigere enn høy belastning.

Hvil nok. På generelt grunnlag trenger muskulaturen mellom 24 og 72 timer med hvile for å bygge seg opp igjen etter en treningsøkt. Unngå å trene samme muskelgrupper flere dager på rad. Du kan fint gjøre styrke- og kondisjonstrening om hverandre, og det er uproblematisk å trene overkropp en dag, og underkropp den neste.

Riktig ernæring. For at musklene skal kunne bygge seg opp sterkere enn før, trenger de næring, hovedsakelig proteiner. Tenk at du skal få i deg mellom 1 - 1,5 gram protein, per kilo kroppsvekt, per dag. Eks: Veier du 60 kg, bør du få i deg mellom 60 og 90 gram proteiner hver dag.

Ha kontinuitet i treningen. Den treningen som gir best helseeffekt, er den treningen som gjøres kontinuerlig over tid. Unngå å trene mye i noen perioder, og mindre eller ingenting i andre perioder. Finn en balanse som fungerer for deg.

Litt er bedre enn ingenting. Av og til “skjer livet”, og da må man kanskje justere hyppighet og intensitet på treningen. Dette er helt greit. Vi anbefaler sterkt at du ikke faller helt av lasset, men at du i stedet nedjusterer antallet økter per uke, og heller gjør litt enn ingenting.

Teamet bak HelseSterk og kursleder

Kyndig og kompetent helsepersonell fra det tverrfaglige senteret Bris Trening & Fysioterapi i Molde har utviklet HelseSterk, med samarbeid av både personlig trener, fysioterapeut og mental coach.

Denne tverrfaglige sammensetningen skiller HelseSterk fra lignende program. HelseSterk tilbyr godt utarbeidete treningsplaner laget av Personlig trener, med innspill om tilpasning fra fysioterapeut, slik at kurset skal kunne være trygt for flest mulig. En mental trener og livsstilsveileder sørger for at kurset holdes motiverende, forpliktende og gøy.

Bris Trening & Fysioterapi ble etablert i 2010, og har lang fartstid med både drift av treningssenter, fysioterapiklinikk, kost- og livsstilsveiledning, gruppetimer og kursvirksomhet. Bris har alltid hatt stort fokus på opplæring og oppfølging av deg som kunde, med bistand fra faglig kvalifisert personell.

Vårt hovedfokus er DIN helse, og vi hjelper alle som ønsker å komme i gang for å bli en litt bedre og sunnere utgave av seg selv, det være seg gjennom generell ivaretakelse av egen helse, en livsstilsendring eller opptrening etter skade og sykdom.

Bris-teamet

Kursleder

HelseSterk drives av Bris Trening & Fysioterapi som helhet, men kursets ansvarsperson er hovedsakelig Bendik Øverli Gausetvik, livsstilsveileder, fysisk trener og mental coach.

Bendik er utdannet Personlig trener og mental coach, henholdsvis gjennom Høgskolen i Sogn og Fjordane og Høgskolen i Innlandet, og har en Bachelorgrad i idrett, ernæring og helse fra Universitetet i Sørøst-Norge. Han har erfaring som både personlig trener, livsstilsveileder, kursleder og helseskribent, og har siden 2020 kombinert dette med arbeid som Senterleder av Bris trening & fysioterapi.

Bendik har et mål om å hjelpe flest mulig til å bli den beste utgaven av seg selv, med mer velvære, mer overskudd, mindre stress og færre plager. Livet kan være fantastisk, og det fortjener alle å oppleve. Jobber alltid for å se den enkelte, og møte den der man er, slik at man føler seg både sett og ivaretatt.

Pris & forutsetning for deltakelse

Forutsetning for deltakelse:

Du må ha tilgang på treningssenter/en godt utstyrt treningspark.

Du må ha noe treningserfaring, ettersom majoriteten av treningsøktene kommer til å gjennomføres med treningsutstyr.

Pris:

1 mnd: TBA

6 mnd: TBA

12 mnd: TBA

Q&A (Spørsmål & svar)

Hvem er HelseSterk for?

HelseSterk passer godt for deg som ønsker å lykkes med trening over tid, ha en sterk og funksjonell kropp, samt et friskt hjerte og et godt sirkulasjonssystem.

Hvor lenge varer programmet?

HelseSterk er et all-round treningskurs, som skal sørge for at du har sterk helse gjennom året, over mange år.

Hvor mange ukentlige treningsøkter er det?

Det velger du selv, men det er lagt opp til 3 treningsøkter per uke, der hver økt er delt inn i 3 ulike nivå. Du velger selv hvor mange av disse øktene du gjennomfører, men jo flere økter, jo større progresjon.

Når starter kurset?

Kurset starter så snart du har meldt deg på.

Trenger jeg tilgang på treningsutstyr?

Du trenger tilgang på et treningssenter med normalt utstyr, apparater, stang og frivekter.

Er det bindingstid?

Ingen bindingstid. Ved påmelding faktureres du for resten av inneværende måned, samt påfølgende måned. Deretter er det oppsigelsestid på 1 måned.

Arild Bakke

Arild Bakke

Fysioterapeut og daglig leder
71 20 33 00arild.bakke@bris-trening.no

Les mer om meg
Bendik Øverli Gausetvik

Bendik Øverli Gausetvik

Senterleder og treningsveileder
bendik.gausetvik@bris-trening.no

Utdannet Personlig trener og har en Bachelor i idrett, ernæring og helse.

Les mer om meg
Elin Kallmyr

Elin Kallmyr

Fysioterapeut og personlig trener
71 20 33 00Elin.kallmyr@bris-trening.no

Utdannet fysioterapeut, personlig trener og har flere års erfaring som gruppeinstruktør.

Les mer om meg
Simen A. Klunderud

Simen A. Klunderud

Fysioterapeut
71 20 33 00simen.klunderud@bris-trening.no

Spesialist i muskel- og skjelettfysioterapi med videreutdanning innenfor ultralyddiagnostikk.

Les mer om meg

Relaterte tjenester

Kommer snart