Muskelvekst

Å legge på seg muskelmasse er for mange et stort og viktig mål. Dette kan oppnås ved regelmessig trening over tid, kombinert med riktig og nok næring.

Hvorfor?

Det finnes ulike motivatorer for hvorfor man ønsker å øke kroppens muskelmasse. Noen har et ønske om å bli sterkere og forbedre fysikken sin. Andre ønsker å prestere bedre i en idrett eller oppnå sine personlige mål.Personer med lav muskelmasse kan ha et ønske om å øke muskelmassen av helsemessige årsaker, og noen gjør det som et skadeforebyggende tiltak.

Hvordan?

For å oppnå muskelvekst bør man kombinere riktig styrketrening med et energi- og næringsrikt kosthold. Utrente personer vil oppleve raskere muskelvekst enn veltrente personer, og kravene som stilles for å oppnå økt muskelmasse blir større jo lengre du har holdt på. Den viktigste faktoren for muskelvekst er dog at treningen utføres regelmessig og kontinuerlig over lengre tid, i kombinasjon med et riktig kosthold. Det er store individuelle forskjeller når det gjelder kroppssammensetning og potensialet til muskelvekst, og nødvendig treningsmengde kan dermed variere stort. Det samme gjelder for kosthold, men et energioverskudd på ca. 250-500 kcal per dag, kombinert med et proteininntak på 1,2 – 2 gram per kg kroppsvekt, bør kunne gi deg ønsket muskelvekst.

Veiledning

Det både er, og kan føles som en stor og vanskelig oppgave å holde kontroll på trening og kosthold. Av den grunn kan det være smart å få en veileder eller trener til å lede deg i riktig retning. En veileder kan bistå deg med å sette opp individuelt tilpassede treningsprogram, lage kostholdsplaner, komme med råd og tips, og ikke minst holde deg ansvarlig overtid, for å sørge for at det nødvendige arbeidet som kreves for å oppnå muskelvekst faktisk gjennomføres. Det kan også hjelpe stort på motivasjonen å ha en sparringspartner som kan både støtte og bistå deg med det du måtte trenge under en slik prosess.

Elin Kallmyr

Elin Kallmyr

Fysioterapeut og personlig trener
71 20 33 00Elin.kallmyr@bris-trening.no

Utdannet fysioterapeut, personlig trener og har flere års erfaring som gruppeinstruktør.

Les mer om meg