BrisTreningHva er ditt mål?

Innføring og opplæring

De fleste har utøvd fysisk aktivitet på et eller annet nivå gjennom livet, og forstår hvorfor det er fornuftig og hvordan det kan gjøres. Tross dette, er det svært mange som aldri har satt foten sitt innenfor et treningssenter, ung som gammel.

Hvorfor?

Gjennom et langt liv er det normalt å kjenne på både fysiske og mentale plager. Mange gjør noe med det, og lykkes med å behandle og forebygge plagene. Dessverre lar mange være, og lever videre med unødige smerter og ubehag. Slik trenger det ikke å være. Dersom mulig, er det aller beste å få en introduksjon til styrke- og utholdenhetstrening allerede i ung alder. Da øker sannsynligheten for at man klarer å holde treningen vedlike gjennom et langt liv. Det er dog helt uproblematisk om dette ikke skulle være tilfellet.Det er aldri for sent å begynne, og det er ingen grunn for å gruble på om trening er noe for deg. Prøv! Men ikke prøv uten å få innføring og opplæring først. Dette vil være avgjørende for din progresjon, både i form av et riktig oppsatt treningsprogram, men også for å sørge for at man blir motivert til å gjøre treningen til en varig vane. Kombinasjonen mellom opplæring i både teori og praksis, er svært verdifull for å forstå hvorfor man trener som man gjør, samt for å finne ut hva man liker å holde på med. Forståelsen av at det er kombinasjonen mellom trening, riktig kosthold og tilstrekkelig restitusjon som er nøkkelen til fremgang, vil være helt avgjørende for at du skal lykkes.

Hvordan?

I dagens moderne samfunn kan man lære utrolig mye gjennom å lese fagartikler og se øvelsesvideoer. Kunnskap har aldri vært mer tilgjengelig enn det er i dagens samfunn, og for mange kan dette være en snarvei til å skaffe seg en større forståelse for trening. Utfordringen med dette er å klare å navigere seg gjennom all informasjonen som finnes. Hvem som helst kan publisere artikler på nettet, og det er dessverre høy sannsynlighet for at man finner informasjon fra uutdannede og ufaglærte personer. Vær derfor varsom på hvilke kilder du velger å gi din tillit til. Det aller smarteste du gjør er å skaffe deg en personlig trener, eller deltar på et kurs.

Veiledning

En personlig trener kan gi deg en ordentlig innføring i trening. Da kan du være trygg på at det du lærer er av kvalitet, og at personen du lærer av har en utdannelse innen trening. Vi anbefaler deg å lete nøye etter en merittert og flink trener, som har et godt rykte på seg. Man kan også delta på skreddersydde kurs for å komme i gang med-, og lære om trening, kosthold og helse. Selv om det koster litt mer, kan dette være det absolutt smarteste du gjør for å sikre fremtidig suksess med treningen din, og for å opprettholde god helse, fri for sykdom og plager. Og hvis vi skal være ærlige; er det egentlig så dyrt å investere noen tusenlapper for å få ordentlig opplæring i noe som vil sørge for at du kan leve et friskt, sunt og langt liv?

Arild Bakke

Arild Bakke

Fysioterapeut og daglig leder
71 20 33 00arild.bakke@bris-trening.no

Les mer om meg
Simen A. Klunderud

Simen A. Klunderud

Fysioterapeut
71 20 33 00simen.klunderud@bris-trening.no

Spesialist i muskel- og skjelettfysioterapi med videreutdanning innenfor ultralyddiagnostikk.

Les mer om meg