BrisTreningHva er ditt mål?

Overskudd og energi

Noen av hovedmotivatorene til trening er; 1) jeg trener for helsefordelene sin skyld, 2) jeg trener for estetikkens skyld, og 3) jeg trener for de mentale fordelene det gir – blant annet overskudd og energi. Ofte motiveres vi av den ene mer enn de andre, og for noen er det spesielt den siste motivatoren som er den viktigste. Denne motivatoren passer bra for både personer som ønsker å prestere best mulig i hverdagen, og for personer som opplever stress, angst eller depresjon.

Hvorfor?

Mange bruker trening for å prestere best mulig i hverdagen, og andre bruker det som et hjelpemiddel for å forebygge stress, angst og depresjon. Under fysisk aktivitet produseres det en rekke hormoner som er positive for helsen vår. Vi har hormonet Serotonin, som er viktig for blant annet å bli mer våken og energisk, få forbedret søvn, oppmerksomhet og humør. Vi har hormonet Dopamin, som gir oss en økt følelse av glede, velvære, behag og tilfredshet. Også har vi kroppens eget morfin: endorfin, et hormon som kan redusere opplevelsen av smerte, da aktiviteten i nervecellene som leder smerte, bremses. I tillegg kan utskillelsen av endorfiner gjøre at man føler seg oppstemt og glad. Det sies også at «kjærlighetshormonet» Oksytocin produseres under fysisk aktivitet, et hormon som synes å være ansvarlig for egenskapene kjærlighet, lojalitet, troverdighet og mot. Kombinasjonen av effektene serotonin, dopamin, endorfiner og oksytocin gir, kan gjøre deg i stand til å prestere bedre i hverdagen, gi deg mer overskudd og energi, og skape positive følelser som tar bort oppmerksomheten fra negative tanker og nedstemthet.

Hvordan?

Hvilken som helst type fysisk aktivitet vil ha positive effekter på kroppen, og bidra til produksjonen av de ovenstående hormonene. Samtidig synes det å være spesielt utholdenhet- og kondisjonstrening som gir de beste effektene på hjernen vår. Men enten du foretrekker styrketrening, utholdenhetstrening, mosjonsturer, eller annen form for aktivitet, kan du være trygg på at overskudd og energi vil komme som et resultat av den treningen du utøver. Med andre ord; all aktivitet, er bra aktivitet. Det viktigste er at en eller annen form for aktivitet faktisk utøves.

Veiledning

En veileder eller trener kan hjelpe deg med å sette opp effektive og gode treningsøkter som bidrar til å fremme de mentale fordelene hos deg. Enten det handler om prestasjonsfremming eller forebygging av stress og depresjon, kan en veileder hjelpe deg godt på vei. En veileder forplikter, og tar fra deg enhver unnskyldning for å ikke trene. Er du en travel forretningskvinne- eller mann, kan du få tilrettelagt korte og effektive treningsøkter som passer for deg og din livssituasjon. Det samme om du føler deg nedstemt, deprimert eller stresset, så vil en veileder holde deg ansvarlig, passe på deg og legge opp et program som vil ha positiv innvirkning på livssituasjonen din.

Elin Kallmyr

Elin Kallmyr

Fysioterapeut og personlig trener
71 20 33 00Elin.kallmyr@bris-trening.no

Utdannet fysioterapeut, personlig trener og har flere års erfaring som gruppeinstruktør.

Les mer om meg
Pille Mitt

Pille Mitt

Treningsveileder og kostholdsveileder
mittpille@gmail.com

Lang erfaring som både treningsveileder, kostholdsveileder og gruppeinstruktør.

Les mer om meg